Categorías
Agenda

El darrer dia del Cafè de la Granota

el darrer dia del cafè de la granota vinebre

 

El diumenge 24 de gener a les 18:00 h podrem gaudir a la sala del cine de l’espectacle teatral “EL DARRER DIA DEL CAFÉ DE LA GRANOTA”. L’obra fou seleccionada en la vuitena edició de Litterarum, fira d’espectacles literaris de Móra d’Ebre.

Basada en l’obra literària de Jesús Moncada provocarà més d’una rialla entre el públic en un moment convuls pels habitants de Mequinensa.

Sinopsi:

El matrimoni del Cafè de la Granota, l’Adelaida i el Fernando, es disposen a entrar per darrera vegada al seu cafè per recollir els efectes personals abans que tot el poble de Mequinensa desaparegui sota les aigües del pantà. Això provoca un aldarull entre les forces de l’autoritat i l’Adelaida que està molt encesa. Mentre recullen, recorden alguns episodis de la història del poble.

Els records dels protagonistes permeten enllaçar diversos contes d’El Cafè de la Granota: “La Plaga de la Ribera”, “L’assassinat del Roger Ackroyd”, “Paraules des d’un oliver” i “Futbol de Ribera”. S’hi intercalen la veu i la música de mequinensans que van viure la inundació del poble i s’aconsegueix un dinamisme que capta l’atenció de l’espectador des del primer moment. L’humor i la ironia característics de Moncada impregnen l’obra.

El actors han comptat amb l’assessorament lingüístic del dialectòleg Hèctor Moret per reproduir el parlar de la franja. D’aquesta manera, l’espectacle s’acosta més a l’obra de Montcada i guanya en interès per als alumnes de batxillerat, que tenen El Cafè de la Granota com a lectura prescriptiva de les matèries comunes de llengua i literatura.