Ebre música & Patrimoni 2019 arriba a Vinebre amb ANOD

Escanear 3
El pròxim 25 d’agost  a les 20h Ca Don Joan serà l’escenari del videodansa ANOD, que pretén unir sentiments, vivències i secrets de la casa.

Es mostren així les seves estances de manera més íntima i recuperant la memòria de la dona que vivia entre parets. L’espai viscut, ara museografiat, i la dansa es fusionen en un sol relat per a donar protagonisme a la dona. L’adoctrinament a què ha estat sotmesa i el rol al qual se l’ha relegada durant temps, al marge dels nous aires de modernitat inherents a l’ascens de la burgesia, al poder, són l’argument d’aquesta creació artística.

 

P1011941 LR

Un clam per a trencar estereotips i cercar la igualtat, sense diferència de classes. Parlem d’aquella dona que treballava a la cuina dia i nit, però també de la dona de casa, presonera i esclava dels pensaments dels homes. Dones que durant segles han lluitat per aconseguir la llibertat, però que en el seu moment eren presoneres de les cordes i les normes imposades per la societat. Aquesta obra fou presentada a Ca Batistó al Museu d’Alcover.