La Ribera en flor ha arribat a Vinebre

El mes de març és sinònim de floració a la Ribera d’Ebre. Els nostres paisatges canvien, donant-li un color especial a la vila. Des de Vinebre hem preparat un seguit d’activitats perquè podem gaudir dels nostres camps i de tots els seus productes que en fem us diàriament, i així poder conèixer els seus secrets.

Durant els caps de setmana de la primera quinzena es realitzarà una ruta a peu sota els ametllers florits a peu partirà des de Vinebre i des d’Ascó. Aquesta activitat vindrà acompanyada per dos professionals. D’una banda, tindrem un productor de mel amb qui es farà un tast i es faran activitats relacionades amb aquest producte de la Ribera. D’altra banda, també hi serà un viticultor amb qui farem una degustació de vins locals.

L’activitat partirà des de la plaça 1 d’octubre de Vinebre amb una durada de dues hores. El dissabte 2 i diumenge 10 de març es farà l’experiència amb mel; i l’experiència viticultora el pròxim diumenge 3 i dissabte 9 de març. L’hora de sortida serà cap a les 11h del matí i tindrà un preu de vuit euros (gratuït per a menors de 3 anys).

Coneix els arbres fruiters locals

Els arbres fruiters són un dels grans atractius i punts d’interès del nostre municipi. Per això, durant la segona quinzena de març es realitzarà una sortida a peu per a observar els cirerers, el presseguer o l’ametller entre altres. A més, farà una degustació de vins i cervesa d’elaboració local que amenitzaran l’activitat.

La passejada es durà a terme els dies 17 i 24 de març a les 10:30h i el seu punt de trobada serà la plaça 1 d’octubre. Amb una durada de 2 hores, tindrà un preu de 8 euros i pels menors de 9 anys serà gratuïta.

Des del consistori us conviden a compartir fotografies dels paisatges del nostre municipi durant la jornada a Instagram. Entre totes les fotos es triarà la millor i la persona guanyadora rebrà dues ampolles de vi de producció local.

Taller d’escriptura creativa

La primavera s’obre pas enmig d’un hivern que va arribant al seu final. Amb aquesta premissa, l’escriptora i professora de llengua i literatura catalana Gemma Carbonell Crim oferirà una jornada d’escriptura creativa al municipi. L’activitat, que és dura a terme al palau renaixentista de Can Don Joan, serà una pràctica de reflexió amenitzada per un entorn idíl·lic.

Durant el taller, es realitzarà una sortida on la floració dels arbres fruiters de les Terres de l’Ebre seran el fil conductor on la prosa farà màgia mitjançant les paraules. Aquest acte estarà acompanyat d’una oferta gastronòmica de la mà d’un productor de mel amb qui es farà un tast i coneixerem els secrets d’aquest producte de la Ribera d’Ebre. L’activitat tindrà un preu de 25 euros i es durà a terme el dia 2 de març a les 9:30h.

Programa de la jornada: 

  • 9.30 h-10 h: Arribada dels participants i obertura del taller a Ca Don Joan 
  • 10 h-11.30 h: Introducció als fonaments de l’escriptura 
  • 11.30 h-13.30 h: Passeig literari per la floració d’arbres fruiters i tast de mel 
  • 13.30 h-16 h: Dinar 
  • 16 h-17.30 h: Taller d’escriptura a partir del motiu de la floració 
  • 17.30 h-18 h: Posada en comú del treball realitzat 
  • 18 h-18.30 h: Cloenda

Programació d’activitats

Experiència dolça en blanc i rosa

Experiència en rosa

Escriure en temps de floració