LA FIRA DEL VIMBLANC, HA TORNAT A VINEBRE

Després d’un any de pausa, a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, ahir a Vinebre vam poder tornar a celebrar una nova edició de la Fira del VIMBLANC. En concret va ser la quarta i ho vam fer amb un format reduït de tarda, però amb la mateixa il·lusió, ganes i essència de sempre.

Els nens i les nenes de l’Escola les Eres de Vinebre van tornar a ser les estrelles de la tarda. Tots ells i elles, van premsar el raïm que van deixar assecar al pati de l’escola per elaborar el seu vimblanc, van estar pintant els seus dibuixos sobre el Vimblanc amb l’AMPA, gaudint dels jocs tradicionals i posteriorment a la Sala Noble del palauet de Ca Don Joan ens van presentar i explicar el treball del Vimblanc a l’escola.

Tots els visitants a la fira van poder gaudir dels vins i vimblancs dels tres cellers del poble -Vins Desantesos, Molí de Ruè i Unió Fruits- i d’altres estants d’artesania i producte gastronòmic del territori. Un grup reduït de persones, amb totes les mesures de seguretat vigents del Procicat, van poder realitzar un tast de vi assegut i guiat per La Cabra Epicurea, on van descobrir i tastar d’una manera més detallada, entretinguda i professional cadascun dels vins i vimblancs del poble.

Una de les activitats present a la fira, coincidint amb el 21 Cap de setmana Ibèric, va ser la xerrada sobre els ibers i la comunicació, impartida pel tècnic i guia turístic de Vinebre, Paco Lavega. Els assistents a la xerrada van descobrir els secrets de com aquesta comunitat ibèrica empraven els seus propis recursos, com ara objectes i vies terrestres per comunicar-se entre poblats.

Per finalitzar i tancar el dia, l’AMPA de l’Escola Les Eres va anunciar el dibuix més votat pel públic assistent i etiqueta del Vimblanc Les Eres 2021. El premi va se’l va endur el Pol Porta.

Moltes gràcies al públic assistent, cellers i treballadors de l’ajuntament per tornar a fer-ho possible. L’any que ve més i millor.