Església Parroquial

vinebre audioguia-01

Inaugurada el 1691, l’església de Sant Joan Baptista és d’estil barroc i es va construir en una cantonada de la plaça del Rei. Es tracta d’un edifici de planta rectangular i tres naus, amb una gran porta d’entrada a la façana principal, flanquejada per dues pilastres que sostenen una cornisa motllurada. A sobre de la porta, hi ha una fornícula emmarcada per un petit frontó i, sobre el rosetó, hi ha el rellotge.

El campanar, que sobresurt a l’extrem dret, és de planta quadrada i finestres d’arc de mig punt. Als peus del temple hi ha el cor, que queda suportat per un arc rebaixat i acabat en una barana de fusta. Just on arrenca aquest arc, una inscripció recorda fins on va arribar la riuada el 23 d’octubre de 1907.

L’església va patir durament les conseqüències de la guerra civil espanyola: l’altar major i l’arxiu parroquial van ser cremats a la plaça, mentre la gent s’ho mirava asseguda als bancs de l’església, que es van treure del temple per poder veure l’espectacle. Mentrestant, la Mare de Déu es va portar en processó laica fins a les Illes i es va llençar al riu.