Embarcador

vinebre audioguia-01

L’Embarcador és un espai natural, ubicat en un lloc privilegiat, tant pels elements naturals com per la història que l’envolta.

Pel que fa a la història, cal destacar que està ubicat en un punt molt proper a l’embarcador fenici del s. VII aC, així com de l’assentament iberoromà de Sant Miquel i d’altres jaciments arqueològics destacables com els Mugrons d’Ascó i la Fontjoana de Vinebre.

Quant als elements naturals i ecològics, hi ha documentades una gran varietat d’espècies vegetals que conformen el bosc de ribera, espai on nien diferents ocells i es diversifiquen les espècies aquàtiques.

L’Embarcador disposa d’una rampa per a embarcacions i és un punt de sortida de rutes a peu, en BTT i també d’excursions en caiac. A més, l’espai està adequat com a zona de lleureoberta a tothom, amb barbacoes, pícnic i un parc infantil.

Per a accedir a aquest espai des de Vinebre es pot fer a través de la carretera C-12, i del camí Vora Riu, que uneix l’ Embarcador amb el centre del poble. Al llarg del recorregut del camí, hi ha diverses àrees d’exercitació física i zones de descans.